Profetie Dierenriem

Astrologie

Astrologen gaan vaak uit van het sterrenbeeld waar de zon in stond ten tijde van iemands geboorte. De volgende tabel toont aan dat er een fors verschil zit tussen de door astrologen genoemde data en de werkelijke waarden:

De plaats van de zon aan de sterrenhemel
Sterrenbeeld Volgens Sterrenkunde Volgens Astrologie
Maagd 17sep-31okt23aug-22sep
Weegschaal 01nov-23nov23sep-22okt
Schorpioen24nov-29nov23okt-22nov
Ophiuchus30nov-18 dec
Boogschutter19dec-19jan23nov-21dec
Steenbok20jan-16feb22dec-20jan
Waterman17feb-11mrt21jan-20feb
Vissen12mrt-18apr21feb-20mrt
Ram19apr-14mei21mrt-20apr
Stier15mei-21jun21apr-20mei
Tweeling22jun-20jul21mei-20jun
Kreeft21jul-10aug21jun-22jul
Leeuw11aug-16sep23jul-22aug

Iemand die bijvoorbeeld op 1 juli geboren is, is volgens astrologen een 'Kreeft'. In werkelijkheid stond de zon tijdens zijn geboorte in het sterrenbeeld Tweeling. Dit toont de onbetrouwbaarheid van de astrologie al aan.

Nu staan de sterren al veel te ver weg om ook maar enige invloed op ons te kunnen hebben. Maar zelfs in het hypothetische geval dat de sterrenbeelden van iemands geboorte iets met zijn toekomst te maken zouden hebben, kan dat dus niet gaan volgens de uitleg van de astrologie.
Een voorbeeld. In menig blad staat een horoscoop vermeld voor de mensen, die jarig zijn tussen 21 juni en 22 juli. Volgens astrologen zijn dit 'Kreeften'. Voor deze groep mensen wordt dan één soort voorspelling gedaan. Sterrenkundig gezien (d.w.z. wetenschappelijk, in werkelijkheid) betreft het echter mensen met de geboortesterrenbeelden Stier (21 juni), Tweeling (22 juni - 20 juli) en Kreeft (21-22 juli).
Voor deze drie groepen zouden dan drie verschillende voorspellingen van toepassing moeten zijn. Ze worden door de astrologie echter op één hoop gegooid. Daarmee is de onhoudbaarheid van astrologie wetenschappelijk aangetoond.

Ook de uitspraak van allerlei astrologen en aanhangers van New Age, dat we in deze eeuw van het Vissen-tijdperk overgaan naar het Waterman-tijdperk, is op drijfzand gebaseerd. Bedoeld wordt dat tot voor kort de zon tijdens het lentepunt (20/21 maart) in het sterrenbeeld Vissen stond en in deze eeuw tijdens het lentepunt in het sterrenbeeld Waterman. Het is echter niet in de 21e eeuw, maar pas in de 28e eeuw dat de zon tijdens het lentepunt in de Waterman zal staan. Een eventuele cultuuromslag in de 21e eeuw heeft dus niets met de Waterman te maken.

Sommige astrologen baseren zich zozeer niet op de sterrenbeelden, maar op de planeetstanden; de posities van de planeten tijdens iemand geboorte en andere tijdstippen. Nu is er op zich al geen enkele reden om te verwachten dat planeten invloed uitoefenen op iemands leven. Zo worden eb en vloed alleen veroorzaakt door de maan en in geringere mate door de zon. De planeten hebben hier geen merkbare invloed op. Maar in het hypothetische geval dat de planeten wel invloed zouden uitoefenen op ons leven, van welke planeten zou je dan uit moeten gaan?
Vroeger gingen astrologen alleen uit van de zon, de maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. De laatste eeuwen zijn daar echter een paar planeten bijgekomen: in 1781 werd Uranus ontdekt, in 1846 Neptunus en in 1930 Pluto. Deze planeten worden nu veelal meegenomen in astrologische beschouwingen. Maar het aantal planeten is nog niet compleet. Door afwijkingen in de banen van Neptunus en Pluto wordt er nog een tiende planeet verwacht. Deze is echter zo lichtzwak dat het nog wel even zal duren voordat deze ontdekt zal worden. Ook astrologen, die zich baseren op planeten standen zien zich dus nog geplaatst voor veel problemen.

Andere astrologen houden zich meer bezig met het bepalen van iemand karakter of persoonlijkheid. Maar karakterbeschrijvingen aan de hand van iemands geboortetijdstip en planeetstanden is problematisch. Zo hebben eeneiige tweelingen een vrijwel identiek karakter. Zij worden echter lang niet altijd op hetzelfde tijdstip geboren. Er kan best wat tijd tussen zitten. Soms vindt de geboorte zelfs plaats op twee verschillend kalenderdagen. Astrologisch gezien zou er dan ook sprake moeten zijn van verschillende karakters.
Bij twee-eiige tweelingen is het probleem precies omgekeerd. Zij verschillen net zo veel in karakter en persoonlijkheid als gewone broers en zussen. Maar als ze pal achter elkaar geboren worden, dan is er astrologisch gezien weinig reden om zo'n verschil in persoonlijkheid aan te nemen. Karakterbeschrijvingen aan de hand van geboortetijdstip en planeetstanden is dus onmogelijk.

De onbetrouwbaarheid van voorspellingen is natuurlijk ook te schilderen aan de hand van een paar voorbeelden:
In 1552 trok de vermaarde astroloog Girolamo Cardan de horoscoop van de 15 jaar oude koning Edward VI van Engeland, die ernstig ziek was. Hij stelde de jongen een lang en gelukkig leven in het vooruitzicht. De jonge koning stierf echter 9 maanden later.
Johannes Stöffler voorspelde in 1499 dat de wereld door een nieuwe zondvloed zou worden geteisterd in februari 1524. Die maand werd inderdaad gedenkwaardig - vanwege de droogte.
Andere tegenvoorbeelden van astrologie zijn te vinden bij de astrotest.

Kortom, astrologie is onwetenschappelijk en onbetrouwbaar. De astrologie heeft de hemel ingedeeld in 12 even grote vakken en die genoemd naar de tekens van de Dierenriem, die niet even groot zijn en ook niet passen bij de astrologische datums. Dat is een verdraaiing van de werkelijke betekenis van de zodiac.
De sterren zelf hebben geen enkele invloed op het leven van een mens. Als je echter iets meer wil weten over je toekomst, bestudeer dan het volgende plaatje eens goed:

Vertaling:
De meesten onder ons besteden hun leven aan het zoeken naar hun levensbestemming.
Eén Man creëerde zijn eigen levensbestemming.

Die begon in een kribbe en leidde naar een kruis
en dat heeft met jou te maken.

Most of us spend our lives
seeking our destiny,
One Man created His own.

It began in a manger
and led to a cross,
and it included you.


You too have a destiny
and someday ... someday soon,
your destiny will cross with His.
Ook jij hebt een levensbestemming.
En op een dag ... heel spoedig,
zal jouw levensbestemming die van Hem kruisen.

Als je Hem ontmoet, dan zijn er twee mogelijkheden: Hij is de Rechter over je zonden of Hij is de Redder van het oordeel over je zonden. Kies Jezus als je Redder voor het te laat is. Als je er meer van wilt weten, bekijk dan Oplossing.

Het enige resultaat van het laten 'trekken' van je horoscoop is echter dat je zelf onder invloed kan komen van de demonen die er achter staan. Laat je dus nooit in met horoscopen of andere vormen van waarzeggerij!

Terug naar Homepagina